Nyhetsarkiv

 

20160502 så startar vi vår verksamhet på Korpralsvägen 3. Här hoppas vi att vi kommer finnas för en lång tid framöver.

20160405 så diplomerades ytterligare 16 st IW-svetsare vid Volvo CE Arvikafabrik. I samband med diplomeringen så klargjorde Volvos svetsansvarig att av ca 20000 aktiva licensierade svetsare i Sverige idag så finns 200 av dem på fabriken i Arvika. Så HTWT är med och samordnar och genomför svetscertifiering med mer än 1% av sveriges aktiva svetsare - ROLIGT, säger vi på High Tech...

Nyhetsblad v1545

 

IW-diplomering av svetsare vid Volvo CE av High Tech Welding Team AB

Den 1:a April 2015 hölls det en diplomering för nyblivna IW-svetsare. De 16 fabriksanställda som fick diplom hade blivit handplockade till att gå denna utbildning. Utbildningen omfattade både teori, praktiska övningar, skriftlig tentamen och svetsprov. Den pågick under månaderna december till februari med fabrikens svetsansvarige Peter Staaf och Mikel Björkholtz från High Tech Welding Team AB som ansvariga. Ceremonin innehöll svetsdiplomering, tal av Niklas Eriksson och tårta.

Utbildningen var specialanpassad för Volvo och inriktad på vårt behov av svetskompetens som vi behöver här på Volvos fabrik i Arvika

GRATTIS till alla diplomerade IW-svetsare!

 

 

ISO 900X, SS-EN 1090-X och 3834-X, standarderna som uppfyller kraven på bärande stålkonstruktion samt byggprodukter. Det är stora förändringar inom stålbyggnad, och tillverkningsindustrin mot tidigare å med krav på ha en spårbarhet i tillverkningen vär vi förändrar urspunget på en plåt benom att bock, borra och svetsa i den. Detta innebär att de flesta företag som har en verkstad och håller i någon form på med bearbetning och/eller svetsning har krav på sig att uppfylla valda delar i någon eller några av dessa standarder. 

I många fall så finns mycket rutiner och arbetssätt redan i organisationen men sällan på papper. Inte alltid heller så krävs tredjepatgodkända kvalitetssystem men de ska finnas där. Vi i sammarbete med bl.a. Force Technology arbetar med dessa system ut mot kunder i den omfattning som kunderna behöver detta. Både inom rådgivning och konsultation med själva kvalitetssystemen

 

2014 07 01 så ställs bl.a. krav på stålbyggnad. Dessa kraven följer Eurokod 1090 och är ett skallkrav vid tillverkning av stålbyggnadtioner. Vi hjälper till med rådgivning inom svetsning och implementering av bl.a. 3834 i företagens kvalitetssystem tillsammans med våra sammarbetspartners.

 

 

Stål och Verkstads nyhetsbrev 2013_3

 

Svetsmässan 20120208

Arvika Nyheter

Värmlands Folkblad_1

Värmlands Folkblad_2

NWT

 

Nyhetsarkiv

 

Förutom våra svetsarprövningar så är har vi en del arbete med att verka som svetsansvariga vid större projekt inom bland annat tillverkning till offshorebranchen. Finns vi inte på telefon så kontakta oss gärna på mail.


 

 

Vi har varit svetsansvariga vid tillverkning av detaljer inom offshore med bl.a. BP, ConocoPhillips och Norsk Hydro

Vi har deltagit vid tillverkning både med svetsande personal och personal för övervakning.

Utbildningar inom truck, travers, mobila arbetsplattformar, tungtruckar/teleskoplastare, ansvar & säkerhetsutbildningar, grundläggande svetsutbildningar och utbildningar för produktionstekniker inom svetsning.

Övriga referensobjekt inom svetsning:

Panncentral värme/kyla i Charlottenberg med Gerox som huvudleverantör

Bravikens pappersbruk, renovering och förbättringsåtgärder

Arvika komun - byte av fjärrvärmestammar

Preem - Svetsarbeten på Preemraff i Lysekil

Detaljtillverkning småserier inom industri

Vi hoppas att listan blir längre framöver ...

 

 

Nu så har vi försökt att få upp lite bilder från våran verksamhet i bildgalleriet. Bilder både från tillverkning och procedurprovning.

Vi har för närvarande ingen svetsutbildning mot Arbetsförmedlingen. Vi fortsätter dock med svetsutbildning och certifiering mot privata och företag, utbildning på truckar, traverser och skyliftar i egen regi med utbildade och auktoriserade instruktörer.